Janda Ini Menghina Kematian Anggota Bomba Adib Tanpa Rasa bersalah. Biadab

Baru-baru ini malaysia digemparkan dengan pemergian arwah Muhammad Adib Mohd Kassim,  pegawai Bomba yang menjadi mangsa kepada kes rusuhan di Kuil Maha Mariamman, Seafield.

Menjadi bualan hangat  netizen dan Ramai yang meluahkan rasa bersimpati terhadap pemergian arwah adib di media sosial.walaupun ramai yang bersimpati di atas kejadian tersebut.ada juga netizen yang tidak peka dan biadab dengan memberi komen yang negetif.

Terdapat satu akaun Facebook dimiliki oleh Siti Amiza Ratu Rapat yang telah menjadi viral susulan terhadap perbuatannya menaikkan status yang sengaja menyentuh sensitiviti masyarakat yang masih terkesan atas pemergian Muhammad Adib Mohd Kassim.

MORNING, BARU PAKAI Siti Amiza Perapat Janda BUKA FACEBOOK BACA KES BOMBA MATI. NORMAL LAH DAH JADI PERTAHANAN AWAM MEMANG LAH MATI. NANTI ADA LAH PUAK2 NAK RESIS KES BOMBA. KALAU PERANG DI MEDAN PERANG PUN ADA KORBAN NYAWA. TAKKAK TAK DAX KOT// ANGGAP JA TAKDIK ORANG KATA YANG PERGI AWAL TU MUNGKIN NAK ELAK DARI MELAKU KAN DOSA BESAR

Netizen ramai yang kecam dengan tindakan Siti Azmira ini diatas status yang di muat naik olehnya. Dari pihak kami MW (MemangWin), cuba juga untuk fahami rasional dan motif yang cuba dibuat oleh pemilik akan tersebut, apa yang min boleh cakap “cannot brain bro” 

Walaubagaimanapun, terbaru MW cuba untuk menjejak status yang di muat naik ini tetapi telah di padam.

Pemilik akaun ini sengaja mencari publisiti murahan untuk melariskan produknya. tetapi bagi pihak MW. Tetapi cara ini amat salah kerana menggunakan isu yang melibatkan orang yang telah pergi, sekali gus menyebabkan netizen mengamuk amuk disebabkan status yang sensitif ini.

Nasihat yang boleh MW bagi adalah jangan laa korang buat benda kurang bijak camni. buat malu mak bapak dan ahli keluarga je..

Semoga roh Muhammad Adib ditempatkan dalam kalangan pada syuhada, pada solihin dan bersama-sama dengan orang yang beriman. Al-Fatihah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0
Advocate

Written by Ahmad Mukhlis

Story MakerStory MakerYears Of MembershipYears Of MembershipStory Maker